All for Joomla All for Webmasters

На 16 май 2019 година в двора на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, село Веселиново се проведе Панорама на професионалното образование. Представители на Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии и Професионална гимназия по подемна, строителна и транспортна техника „Никола Й. Вапцаров” в град Ямбол се бяха подготвили да привлекат вниманието на учениците с постери и рекламни материали.

В заседателната зала на община Тунджа се състоя награждаването на участниците в конкурса за детска рисунка и обреден хляб на тема „Жътва“.

 

 

На 10 и 11 май 2019 година в град Поморие се проведе междуучилищен обмен заедно с учители и родители от основните училища в село Дражево и село Веселиново на тема „Интеркултурно образование и социална компетентност” по проект „Заедно можем. Осъщестяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Специфичните цели на дейността бяха насочени със запознаване на същността, основните задачи, принципи, съдържание и взаимно опознаване на интеркултурната сензитивност.

На 28 юни 2019 г. в комплекс „Екатерина", село Веселиново се проведе традиционния бал на седмокласниците и отличниците от училищата на община „Тунджа"– випуск 2018-2019 г. Организатори са община Тунджа, Център за подкрепа на личностното развитие- Общински център за извънкласна и извънучилищна дейност Тунджа, село Кабиле и Сдружението на директорите на учебните заведения в общината. Празникът на осмокласниците се провежда под патронажа на кмета на общината Георги Георгиев и беше споделен от Стойко Стойков – Началник на Регионално управление на образованието, гр. Ямбол, заместник-кметовете на община Тунджа Станчо Ставрев и Георги Чалъков, директори и педагози от общинските училища.

Всяка година на 8 май се отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Пожелаваме на всички добротворци - здраве, щастие и още много добри дела!

Учениците от начален етап в ОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, село Веселиново и техните учители се поздравиха с успешното завършване на учебната 2018/2019 година. Със стихове, песни, цветя и усмивки, деца, родители и учители се сбогуваха с училището за летните дни, а третокласниците внесоха допълнителен колорит в празничното тържество. Най-вълнуващ бе този ден за четвъртокласниците, които се разделиха със своите първи учители и получиха удостоверение за завършен начален етап.

На 19 април в двора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий”, село Веселиново се проведе образователен пленер „Аз, мама и татко” по проект „Заедно можем. Ефективен механизъм за осъществяване на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ. Събитието предостави възможност за ученици, родители и учители да се забавляват чрез анимация от игри, творчески работилници, спортни прояви и развлекателни дейности, насърчаващи и промотиращи неформалното образование. Марина Николова – Директор на училището в село Дражево и ръководител на проекта поздрави участниците и гостите на пленера. За победителите в различните игри бяха осигурени медали, фланелки и други поощрителни награди.

Back to top